EPC voor verkoop
Een woning verkopen vraagt heel wat rompslomp. Dat papierwerk en die administratieve taken volgen wij voor u op van A tot Z. Een belangrijk voorbeeld hiervan is het EPC of energie prestatie certificaat.

Voor wie een Energieprestatiecertificaat?
Het EPC van woningen wordt opgesteld door een erkend energiedeskundige type A. Zelfs bij verkoop via een vastgoedmakelaar of immobiliënkantoor is de eigenaar die zijn woning wil verkopen verantwoordelijk voor het aanbrengen van een EPC. Bij verkoop moet het EPC overgedragen worden aan de nieuwe eigenaar.

Wanneer een EPC?
Van zodra een woning (huis, appartement, serviceflat, studentenkamer, ...) te koop is moet de eigenaar het EPC kunnen voorleggen. Zo kunnen kandidaat-kopers rekening houden met de energiescore bij hun beslissing.

EPC verplicht?
In het algemeen is een EPC voor verkoop van een woning verplicht bij :

  • De zuivere verkoop van het geheel van een woning, appartement, studio, ... in volle eigendom. Het EPC moet al aanwezig zijn vanaf het moment dat de wooneenheid te koop wordt aangeboden;
  • Een EPC is verplicht per wooneenheid, dus per appartement, per studio, per woning, vakantiewoning,... .
Group INC helpt u te voldoen aan deze verplichting door beroep te doen op een vakbekwame energiedeskundige.

Contact
Interesse in een EPC, energieprestatiecertificaat, van uw huis of appartement? Neem nu contact.

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]